Γεννηματά για δολοφονία στη Φολέγανδρο: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για κακιά στιγμή»

Πολιτική

Γεννηματά για δολοφονία στη Φολέγανδρο: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για κακιά στιγμή»

Τη στυγερή δολοφονία της νεαρής γυναίκας στη Φολέγανδρο σχολίασε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ο φόβος είναι πια μέσα στα σπίτια για τις γυναίκες. Φτάνει πια», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε στη συνέχεια. «Να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας για να τους κάνουμε ικανούς να δημιουργούν, να μοιράζονται, να αγαπάνε, να προστατεύουν, να σέβονται, να εκτιμούν. Μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας και τους λέμε ότι είναι ίσες, αξίζουν. Να διεκδικούν, να νιώθουν ελεύθερες μέσα στη σχέση, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Οι κοινωνίες μας γύρισαν πολύ πίσω με την πανδημία.

Η ζωή της γυναίκας μοιάζει να μην έχει την ίδια αξία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί τη δική του ζωή ανώτερη ή να αφαιρεί τη ζωή μια γυναίκας που νομίζει ότι του ανήκει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για “κακιά στιγμή”. Πλήρης εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης τώρα».

To άρθρο Γεννηματά για δολοφονία στη Φολέγανδρο: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για κακιά στιγμή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *