Βρετανία: 16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην αστυνομικό για τους βιασμούς μιας έφηβης και μιας γυναίκας

Διεθνή

Ένας πρώην αστυνομικός που υπηρετούσε στην Μητροπολιτική Αστυνομία (Met) του Λονδίνου καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς μιας γυναίκας και μιας έφηβης.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά υποθέσεων που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των βρετανών πολιτών για το Σώμα της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Ο Άνταμ Πρόβαν, 44 ετών, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη για πολλαπλούς βιασμούς που έκανε επί οκτώ χρόνια με θύματα μια 16χρονη κοπέλα και μια σύζυγο αστυνομικού.

«Είμαι βεβαία ότι οι πολίτες θα είναι σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι για τα εγκλήματα του Πρόβαν όσο και εμείς εδώ», δήλωσε η Λουίζα Ρολφ, υποδιοικήτρια της Met, όπως είναι ανεπίσημα γνωστή η Metropolitan Police.

«Καταχράστηκε τη θέση του ως αστυνομικός για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των δύο αυτών γυναικών. Οι ενέργειές του είναι εντελώς οικτρές», πρόσθεσε

Όλα τα αδικήματα διαπράχθηκαν όσο ο Πρόβαν ήταν εν ενεργεία αστυνομικός.

Η Ρολφ τόνισε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία προέβη σε έρευνα της θητείας του στο Σώμα για να «καταλάβουμε πλήρως αν θα μπορούσαμε να είχαμε δράσει νωρίτερα για να τον οδηγήσουμε ενώπιον των δικαστηρίων ή να τον είχαμε σταματήσει να ενταχθεί στην αστυνομία».

Η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Βρετανίας δέχεται πιέσεις να προβεί σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει τη διαδεδομένη δημόσια ανησυχία για τη συμπεριφορά των αξιωματικών της.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *