Βουλή: Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Β. Εύβοιας

Πολιτική

Τα κλειδιά ενός πυροσβεστικού οχήματος πολλαπλών χρήσεων παρέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας.

Η απόφαση για τη δωρεά ελήφθη ομόφωνα στη Διάσκεψη των Προέδρων με τον κ. Τασούλα να επισημαίνει κατά την παράδοση του ότι θα λειτουργήσει ως ασπίδα την ώρα της μάχης, καθώς πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, τετρακίνητο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για κατάσβεση πυρκαγιών όσο και για απάντληση υδάτων, με δυνατότητα πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές, εκεί που δεν μπορούν να μεταβούν τα συμβατικά οχήματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα «συστράτευσης όλων των δυνάμεων για την προστασία του περιβάλλοντος» εξαίροντας την προσφορά και το έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών διασωστών, οι οποίοι «άφησαν κατά μέρος όλα τα αρνητικά αισθήματα» που τους προκάλεσαν οι πύρινες καταστροφές κι «αποφάσισαν να αντιδράσουν, να δουν επιθετικά την απειλή η οποία πολιορκεί τις ζωές μας».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.