Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Οι τράπεζες πρέπει να εκπαιδεύσουν τους πελάτες σε θέματα ESG

Οικονομία

Στο σημαντικό ρόλο των τραπεζών για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πελατών τους σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG), αναφέρθηκε ο Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο του 15ο συνεδρίου Credit Risk Management που διοργάνωσε η ICAP CRIF.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα «Η Πρόκληση της Πρόσβασης σε Εταιρικές Πιστώσεις ESG», o κ. Βλαχόπουλος τόνισε οι τράπεζες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις από την ανάγκη μετάβασης σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε σχέση με το ESG.

Η ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στην διαδικασία της αξιολόγησης των χρηματοδοτήσεων, δεν είναι καινούρια για τις τράπεζες, όμως η νέα ESG εποχή απαιτεί εμπλουτισμό του πλαισίου, αλλαγή στο πρίσμα της αξιολόγησης και ενσωμάτωση των νέων νομοθετικών απαιτήσεων, επισήμανε ο κ. Βλαχόπουλος και ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναπτύσσει συνεχώς νέα εργαλεία και μεθόδους για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων των πελατών της και διαμορφώνει λύσεις, σε συνεργασία μαζί τους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *