Βίτσας: «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου, θα πρέπει να πάει στην Επιτροπη Δεοντολογίας»

Πολιτική

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα, μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» ήταν η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Δημήτρη Βίτσα μετά τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου υπογράμμισε πως μαζί με τον Τσίπρα στήσανε τον ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισαν τις εκλογές.

Στην ερώτηση αν είχε γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

Επισήμανε πως μπορεί να συνυπάρξει με τον Στέφανο Κασσελάκη στο κόμμα, αλλά με δίκαιους όρους και όχι με τη σπάθη της διαγραφής πάνω από το κεφάλι του.

Σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση, ανέφερε πως έχει μια κουβέντα παραπάνω με την έννοια ότι ήταν αυτός που σηκώθηκε στο τελευταίο συνέδριο και βρέθηκε απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για το πώς πρέπει να εκλέγεται, και η πρότασή του πήρε 25%.

Σημείωσε πως η διαγραφή του οφείλεται σε ρετσινιά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι υπονόμευσε τον Τσίπρα.

Εκμυστηρεύθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης του είπε πως είναι πιο αριστερός από αυτόν και του απάντησε μακάρι.

Εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήσει το κόμμα.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *