Βίντεο με ανακρίσεις μελών της Χαμάς δημοσίευσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ

Διεθνή

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, η Shin Bet, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει κρατούμενους της Χαμάς – οι περισσότεροι με καθαρές στολές φυλακής, αλλά ένας με ματωμένο μπλουζάκι και τουλάχιστον ένας φανερά χτυπημένος– να κάθονται με χειροπέδες σε γραφεία.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Ισραηλινή αστυνομία και την υπηρεσία πληροφοριών, για τις ανακρίσεις των συλληφθέντων ενόπλων της Χαμάς που συμμετείχαν στην επιδρομή της 7ης Οκτωβρίου σε ισραηλινές κοινότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες είπαν ότι είχαν εντολή να σκοτώσουν νέους άνδρες και να απαγάγουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους και ότι τους είχαν υποσχεθεί οικονομικές ανταμοιβές. “Μου έταξαν ένα σπίτι και 10.000 δολάρια” τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο, το άτομο, του οποίου το πρόσωπο είναι ελαφρώς θολωμένο, λέει ότι οι ένοπλοι έλαβαν οδηγίες να σκοτώσουν όλους όσους έβλεπαν, συμπεριλαμβανομένου του αποκεφαλισμού των θυμάτων και του ακρωτηριασμού των ποδιών τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το IDF έστειλε εν τω μεταξύ στους δημοσιογράφους ένα άλλο βίντεο που δείχνει έναν τρομοκράτη της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ να παραδέχεται ότι έλαβε εντολή να διαπράξει φρικαλεότητες.

Στο βίντεο, το άτομο αυτό λέει ότι οι ένοπλοι έλαβαν οδηγίες να σκοτώσουν όλους όσους έβλεπαν, να αποκεφαλίζουν και να ακρωτηριάζουν. Είπε επίσης ότι τους δόθηκε η άδεια να βιάσουν τη σορό ενός κοριτσιού.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *