Αύξηση 55% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία και σενάρια για lockdown

Διεθνή

Αύξηση κατά 55% παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (από 29 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου), με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ακόμα και για νέο lockdown.

Οι θάνατοι από κορονοϊό αυξήθηκαν κατά 18,4%  οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 32,6%, και μαζί με αυτά παρουσιάζει αύξηση και η πιθανότητα για lockdown.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει ότι η αύξηση είναι συνεχής και ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων, το οποίο δεν καταγράφεται. «Το υψηλό ποσοστό πληθυσμού που είναι θετικό στον ιό, κινδυνεύει να προκαλέσει ένα “νέο ντε φάκτο lockdown”, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα του τουρισμού», αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση.

«Στη φάση αυτή, πρέπει να επιταχυνθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και να αυξηθεί σημαντικά η χρήση της μάσκας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Gimbe Νίνο Καρταμπελότα.

Η περιφέρεια της Ιταλίας, στην οποία την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι η Λομβαρδία, με ποσοστό 95,9%, ενώ η πιο περιορισμένη διάδοση του ιού διαπιστώθηκε στην Σαρδηνία, με αύξηση των περιστατικών κατά 24,7%. «Υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ανησυχίας, διότι οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται» τόνισε, τέλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe.

To άρθρο Αύξηση 55% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία και σενάρια για lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.