Αυξάνοντας την αεροδυναμική με μονωτική ταινία, χαρτόνι και αφρολέξ;

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, 14:00

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι μυστικό πως η αντίσταση του αέρα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για την κατανάλωση και πλέον την ηλεκτρική αυτονομία των αυτοκινήτων. Μάλιστα ο CEO της Aptera, που έχει κατασκευάσει ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στον κόσμο, δηλώνει ότι η αντίσταση του αέρα στον αυτοκινητόδρομο προκαλεί έως και 60% χαμένη ενέργεια. 

Ένα γνωστό κανάλι στο Youtube που επικεντρώνεται στην αεροναυπηγική, αποφάσισε να τεστάρει τις γνώσεις του στη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας σε ένα επίγειο όχημα με πολύ χαμηλό budget. Μάλιστα ανέφεραν πως αφορμή για αυτό το εγχείρημα στάθηκαν οι πολύ αυξημένες τιμές της βενζίνης που στην πολιτεία της Καλιφόρνια έπιασαν ιστορικό υψηλό.

 

 

Οι υπεύθυνοι του καναλιού λοιπόν πήραν ένα Subaru Impreza το οποίο στοχεύει περισσότερο στην πρακτικότητα παρά στην αεροδυναμική και το τροποποίησαν με στόχο να αυξήσουν με απλά υλικά την αεροδυναμική του. Έτσι λοιπόν έφτιαξαν έναν κώνο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου από χαρτόνια, αφρολέξ και αρκετή ταινία, με στόχο ο αέρας να βρίσκει λιγότερη αντίσταση στο αυτοκίνητο.

 

Στη συνέχεια κάνει την ίδια διαδρομή σε αυτοκινητόδρομο θέλοντας να συγκρίνει την διαφορά στην κατανάλωση με τη νέα δημιουργία του. Το αποτέλεσμα είναι κέρδος 13%, ένα αρκετά καλό νούμερο. Μάλιστα στο βίντεο γίνεται πολύ καλή επεξήγηση της αεροδυναμικής και του συντελεστή οπισθέλκουσας και αξίζει το χρόνο μας, παράλληλα με την εικόνα του περίεργου δημιουργήματος.


 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, 14:00

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.