Αποκαλυπτικοί διάλογοι για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Βασίλη, τι έγινε;» – «Πρέπει να έγινε τράκα»

Ελλάδα

Διάλογοι – ντοκουμέντο που συγκλονίζουν με τις αποκαλύψεις για τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος στα Τέμπη έρχονται στο «φως», μέσα από τις συνομιλίες που είχαν οι σταθμάρχες Λάρισας, Νέων Πόρων και τον ρυθμιστή κυκλοφορίας των τρένων στην Αθήνα. Πρόκειται για τα πρώτα λεπτά από τη σύγκρουση των δύο τρένων και ο πανικός είναι ολοφάνερος, καθώς κανείς δεν γνωρίζει όχι μόνο τι έχει συμβεί, αλλά και πώς συνέβη!

Οι απίστευτοι διάλογοι του μοιραίου σταθμάρχη με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας των τρένων στην Αθήνα και την σταθμάρχη των Νέων Πόρων δημοσιοποιήθηκαν από το «Πρώτο Θέμα» και περιστρέφονται κυρίως γύρω από το εάν το τρένο έφυγε από Λάρισα «στην άνοδο» και αν το «κλειδί» είχε γυρίσει στη σωστή θέση με τον προφυλακισμένο σήμερα σταθμάρχη Λάρισας να επιμένει ότι έπραξε σωστά, αλλά παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τα κλειδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας του.

Αξίζει να αναφερθεί πως λόγω της έλλειψης του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης του σιδηροδρόμου, ο ρυθμιστής δεν έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τα τρένα ηλεκτρονικά, καθώς κινούνται στο δίκτυο – και είναι υποχρεωμένος να δέχεται την ενημέρωση από τους σταθμάρχες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *