Ανατροπές από τον Μάρτιο στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων εταιρειών

Οικονομία

Τον Μάρτιο 2022 θα αποκτήσουν οι ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις μια πλήρη εικόνα για το πως θα πρέπει να καταρτίζονται οι οικονομικές καταστάσεις τους σε Ευρωπαϊκή Ενιαία Ηλεκτρονική Μορφή (European Single Electronic Format / ESEF).

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ανακοίνωσε σήμερα πως στις 29 Νοεμβρίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) για την τροποποίηση 2021 του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/815, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενιαία Ηλεκτρονική Φόρμα (Κανονισμός ESEF). Αυτή η τροποποίηση, η οποία αντικατοπτρίζει τις ενημερώσεις σχετικά με το IFRS Taxonomy που δημοσιεύτηκε από το IFRS Foundation τον Μάρτιο του 2021, είναι καθαρά τεχνικής φύσεως και δεν τροποποιεί βασικές διατάξεις του Κανονισμού ESEF.

Σύμφωνα με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ Παναγιώτη Γιαννόπουλο η τροποποίηση υπόκειται σε προκαθορισμένη τρίμηνη περίοδο ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο και ελλείψει αντιρρήσεων, θα πρέπει να δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *