Αλμυρός: Αναλαμβάνει νέο λούνα παρκ η ιδιοκτήτρια που διώκεται για το θάνατο της 14χρονης

Οικονομία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 09:11

Την εκμίσθωση χώρου εγκατάστασης Λούνα Παρκ κατοχύρωσε η ιδιοκτήτρια που διώκεται για το θάνατο της 14χρονης στις 30 Αυγούστου 2019 στο λεγόμενο «χαλί», κατά τη διάρκεια του παζαριού στον Αλμυρό Βόλου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ώστε να κατοχυρωθεί η εγκατάσταση λούνα παρκ, στο χώρο όπου θα γίνει το παζάρι. Η εν λόγω ιδιοκτήτρια ήταν η μόνη που συμμετείχε στη δημοπρασία και σύμφωνα με το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής, θα πρέπει να προσφέρει το ποσό των 35.500 ευρώ, πλέον του νόμιμου ΦΠΑ.

Διώκεται η ιδιοκτήτρια του Λούνα Παρκ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στις αρχές του Ιουλίου, μετά από σχεδόν τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για την τραγωδία στο λούνα παρκ Αλμυρού, όπου η 14χρονη μαθήτρια, η οποία βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί», κατά τη διάρκεια περιστροφών εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, εισηγείται δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος της 76χρονης σήμερα ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του 30χρονου σήμερα χειριστή από το Μπαγκλαντές και του τεχνικού συμβούλου της επιχείρησης, που είχε την ευθύνη ελέγχου και λειτουργίας των μηχανημάτων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.

Η διαδικασία ήταν αργή, αφενός λόγω του ότι έπρεπε το «χαλί» να εξεταστεί από πραγματογνώμονες, αφετέρου του ότι η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε έγγραφα και βεβαιώσεις υπουργείων, όπως και μετάφραση των οδηγιών στην Ελληνική γλώσσα, του ιταλικής κατασκευής μηχανήματος, αλλά και λόγω των υπομνημάτων που κατέθετε ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο μηχάνημα – «χαλί», που παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, πριν από αρκετά χρόνια υπέστη βαριά σωματική βλάβη μια κοπέλα στη Χαλκίδα, που αν και σήμερα ενήλικη, ακόμη ταλαιπωρείται με την υγεία της και η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ωστόσο αν και τότε είχε αναφερθεί ότι δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας και οι μπάρες ασφαλείας δεν ενδεικνύονταν για πλευρική κίνηση του μηχανήματος, παρά μόνο για περιστροφική, αποδείχτηκε ότι αν και η κατηγορούμενη ήξερε ότι το μηχάνημα είχε προβλήματα και ελλείψεις, δεν έκανε καμία ενέργεια να βελτιώσει τα σημεία που απαιτούνταν για την ασφάλεια των χρηστών.

Σημειώνεται πως στην απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 23 Ιουνίου 2022, απαγορεύτηκε η τοποθέτηση των παιχνιδιών ψυχαγωγίας που ονομάζονται «χαλί» και «ταψί».

Πηγή: magnesianews.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.