Αλέξης Τσίπρας για Τέμπη: Αδιανόητο να γίνει σύγκρουση τρένων

Πολιτική

«Ήταν σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη. 

«Αδιανόητο να γίνει σύγκρουση τρένων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός ότι «είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην εξουσία για 4 χρόνια και όχι για πολλά. «Έχουμε 57 νεκρούς και τους συγγενείς τους, που ζητούν να μάθουν την αλήθεια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Από το 2019 δεν έχουεμε πύργο ελέγχου στα τρένα», συμπλήρωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας: «Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί»

«Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί, την ανέλαβα και την αναλαμβάνω», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Κυβερνήσαμε σε δύσκολες εποχές το 2015, την περίοδο της διαπραγμάτευσης, την ευθύνη ανέλαβε και σε ανθρωπογενείς τραγωδίες», σημείωσε.

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί, σημείωσε. Είμαστε μπροστά σε μια διαπίστωση ότι αυτό το κράτος είναι ένα κράτος που δεν προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στον πολίτη. Και εμείς κυβερνήσαμε, όμως κυβερνήσαμε 4 από τα 49 αυτού του κράτους που δεν φτιάξαμε εμείς, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση Σημίτη ήρθε με σύνθημα τον εκσυχρονισμό, η κυβέρνηση Καραμανλή για την επανίδρυση – δεν τα κατάφεραν, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη, σημείωσε ότι είμαστε σε μια εποχή που ξέρουμε που βρίσκεται ο ντελιβεράς, αλλά δεν ξέρουμε πού είναι τα τρένα. Το κέντρο στη Λάρισα καταστράφηκε με μια πυρκαγιά το 2019 και δεν αποκαταστάθηκε η τηλεδιοίκηση, τόνισε.

Τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση της περίφημης σύμβασης 717, εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η αλήθεια είναι ότι το 2018, 29 Σεπτεμβρίου 2018, με βάση την εισήγηση της ΕΡΓΟΣΕ είχε υλοποιηθεί το 69% της σύμβασης. Τον Μάιο του 2019 είχε φτάσει σε 72% η υλοποίηση του έργου. 14 Φεβρουαρίου 2023 επί ΝΔ ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 77%, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «ήταν σχεδόν εξαναγκαστική η ιδιωτικοποίηση των τρένων» την περίοδο των μνημονίων. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι «ο σταθμάρχης ήταν άπειρος και η μετάταξή του ήταν παράνομη». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματικός: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μάθουμε την αλήθεια για τα Τέμπη».

Τόνισε ακόμη ότι αν ήταν στη θέση του κ. Ντογιάκου θα είχε παραιτηθεί. Ερωτηθείς εάν ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, απάντησε ότι έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σημείωσε δε, ότι η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκο αποτελεί παρέμβαση. Ο υιός Ντογιάκος ήταν μετακλητό υπάλληλος στον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αναφερόμενος στον Ισίδωρο Ντογιάκο. Σημείωσε δε, ότι πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων.

Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε για τις εκλογές

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να μας πει πότε θα γίνουν οι εκλογές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, σημείωσε ότι το κρίσιμο για την εκλογική αναμέτρηση είναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν. Πρόσθεσε ακόμη ότι «η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή».

Σχετικές ειδήσειςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *