Αθήνα: Λακκούβες τέλος – «Χαλί» 78 δρόμοι στις γειτονιές – Φωτογραφίες από την ασφαλτόστρωση

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η ασφαλτόστρωση στους πρώτους 78 δρόμους. Γειτονιές της πρωτεύουσας σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Πρόκειται για το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει δει ποτέ η Αθήνα. Μέσα στις πρώτες 20 μέρες, 78 δρόμοι στις αθηναϊκές γειτονιές άλλαξαν όψη, απαλλαγμένοι από τις λακκούβες και τη φθορά δεκαετιών.

Οι εργασίες είναι προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ και θα καλύψουν περισσότερους από 1.050 δρόμους της Αθήνας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητές της.

Αθήνα – Μπακογιάννης: «Η ποιότητα ζωής ξεκινά από τη γειτονιά»

«Με πλήρη συντονισμό και οργανωμένα, φτάνουμε στην ασφαλτόστρωση 450 χιλιομέτρων από τα περίπου 1.000 της Αθήνας. Και είναι σημαντικοί οι αριθμοί αλλά είναι ακόμη πιο σημαντική η ουσία αυτής της γιγάντιας παρέμβασης που γίνεται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι παύουν να συμβιβάζονται με την εικόνα των κακών δρόμων και γιατί η ποιότητα στην καθημερινή ζωή μας ξεκινά από τη γειτονιά. Αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε» τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο σχεδιασμός της αρμόδιας Διεύθυνσης, με ευθύνη του αντιδημάρχου Βασίλη – Φοίβου Αξιώτη προβλέπει ότι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο θα έχουν ασφαλτοστρωθεί περισσότεροι από:

-140 δρόμοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας,

-140 δρόμοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας,

-90 της 3ης,

-95 της 4ης,

-70 της 5ης,

-130 της 6ης και

-100 δρόμοι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας.

Τέλος, έως το τέλος του 2021, αναμένεται να δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου οδικού δικτύου της Αθήνας, φτάνοντας στο 100% των δρόμων της.

To άρθρο Αθήνα: Λακκούβες τέλος – «Χαλί» 78 δρόμοι στις γειτονιές – Φωτογραφίες από την ασφαλτόστρωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *