Ήρθε η BMW R 12 nineT για τα 100 χρόνια μοτοσυκλετών BMW

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, 08:30

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Η νέα R 12 nineT παρουσιάζεται τώρα για τα “100 χρόνια BMW Motorrad” και αποτελεί την διάδοχο της R nineT, η οποία λανσαρίστηκε ακριβώς πριν από δέκα χρόνια με την ευκαιρία της 90ής επετείου της BMW Motorrad.


Όπως και η BMW R nineT το 2013, η νέα BMW R 12 nineT είναι μία αυθεντική, ισχυρή, κλασική roadster που προσφέρει πληθώρα επιλογών για σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες customizing και εξατομίκευσης.

Πριν από 100 χρόνια, η πρώτη μοτοσικλέτα BMW – η R 32 – βασιζόταν ήδη στον επίπεδο δικύλινδρο κινητήρα (flat-twin). Ο σχεδιασμός του boxer, η ισχυρή επιτάχυνση, η απόδοση ισχύος, ο χαρακτηριστικός ήχος και η ομαλή του λειτουργία, τον κατέστησαν γρήγορα θρυλικό συνώνυμο των μοτοσικλετών BMW. Με τον αεροελαιόψυκτο boxer κινητήρα, η νέα R 12 nineT συνεχίζει αυτή την παράδοση. Ο αριθμός 12 στην ονομασία του μοντέλου αναφέρεται στην χωρητικότητα του κινητήρα, όπως συμβαίνει με πολλά μοντέλα στην ιστορία της BMW Motorrad – και αντίστοιχα με τη σημερινή R 18.


Ακόμη περισσότερο από την προκάτοχό της, η νέα R 12 nineT συνδυάζει τον στιβαρό χαρακτήρα του boxer κινητήρα και το εμβληματικό στυλ μοτοσικλετών παλαιότερων εποχών με καινοτόμες τεχνολογίες και μία αρθρωτή φιλοσοφία που προσφέρει στον αναβάτη ένα μέγιστο αριθμό επιλογών εξατομίκευσης. Η καθαρόαιμη, κλασική εμφάνιση και η προσοχή στη λεπτομέρεια βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας στη φάση σχεδιασμού της μοτοσυκλέτας.

 

Η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι επίσης εμφανής στο επανασχεδιασμένο εμπρός φτερό, στον κύριο προβολέα LED με το μαύρο περιμετρικό φως και στα δύο στρογγυλά όργανα που παραπέμπουν στο παραδοσιακό στυλ άλλων εποχών. Επίσης, προσφέρονται πολλές ελκυστικές επιλογές customizing από τη συλλογή γνήσιων αξεσουάρ της BMW Motorrad. Με γνώμονα το customizing, η νέα R 12 nineT διαθέτει επίσης μια μονάδα πίσω φώτων LED ενσωματωμένη στη σέλα, η οποία καθιστά πλέον εύκολη την υλοποίηση μιας “κοντής ουράς”.

Η BMW Motorrad θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες για την BMW R 12 nineT το δεύτερο εξάμηνο του 2023

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, 08:32

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *