Έτοιμα τα νέα νομίσματα με τον Κάρολο – 20 φορές ακριβότερα στο eBay

Διεθνή

Ο γλύπτης Μάρτιν Τζένινγκς, δημιουργός της βασιλικής φιγούρας στο νόμισμα, είναι γνωστός για τον ανδριάντα του συγγραφέα Τζορτζ Οργουελ, που κοσμεί το προαύλιο του ιστορικού αρχηγείου του BBC

Έτοιμα είναι τα πρώτα κέρματα με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου τα οποία σύμφωνα με την Daily Mail θα τεθούν σε κυκλοφορία εντός των ερχόμενων ημερών.

Τα πρώτα νομίσματα με τον νέο Βρετανό μονάρχη θα είναι τα 50 πενών και θα διανεμηθούν αποκλειστικά από υποκαταστήματα του Post Office.

Μετά από 70 χρόνια είναι η πρώτη φορά που η Βρετανοί θα κρατήσουν στα χέρια τους χρήματα που δεν φέρουν το πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ και αυτό από μόνο του προκαλεί το ενδιαφέρον των συλλεκτών νομισμάτων που ήδη ψάχνουν να τα αγοράσουν από το διαδίκτυο σε πολύ υψηλές τιμές που φτάνουν και της 10 λίρες.

Ο ενθουσιασμός αυτός πηγάζει και από το γεγονός ότι τα κομμάτια αυτά των 50 πενών θα είναι τα μόνα νομίσματα που θα κυκλοφορούν με το πορτρέτο του νέου Βασιλιά μέσα στο 2022 — το έτος της άνοδό του στο θρόνο.

Να σημειωθεί ότι η μορφή του νέου μονάρχη, που έχει εγκριθεί από τον ίδιο, φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς. Όπως επιτάσσει η βασιλική παράδοση, η μορφή της Ελισάβετ ήταν στραμμένη προς τα δεξιά, ενώ αυτή του Καρόλου θα κοιτάζει προς τα αριστερά. Ο Κρις Μπάρκερ, ιστορικός του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, εξηγεί: «Ο Κάρολος ακολουθεί την παράδοση του οίκου των Ουίνδσορ, που θέλει τον μονάρχη να κοιτάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον προκάτοχό του».

Η λατινική επιγραφή που περικλείει τη μορφή του βασιλιά σημαίνει «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη βοήθεια του Θεού, προστάτης της Πίστης». Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, στο Λάντρινσαντ της Ουαλλίας, έχει αναλάβει από τον 12ο αιώνα και τη βασιλεία του Αλφρέδου του Μεγάλου την κοπή νομισμάτων με τις μορφές της βασιλικής οικογένειας. «Παρότι η τεχνολογία έχει προοδεύσει εντυπωσιακά, συνεχίζουμε να τιμούμε τη βρετανική μεταλλουργική παράδοση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από μεταλλουργούς, σχεδιαστές και χαράκτες, εγγυάται την πιστή αποτύπωση της μορφής του μονάρχη σε εκατομμύρια νομίσματα. Πρόκειται για μεγάλη τιμή», λέει η Αν Τζέσοπ, επικεφαλής του Νομισματοκοπείου.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *