Έρχονται πρόστιμα για τα… εσώρουχα των πιλότων στη Formula 1

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022, 10:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αντιδράσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει ο κανονισμός της FIA για τα εσώρουχα των πιλότων της Formula 1. Σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς οι οδηγοί οφείλουν να φορούν συγκεκριμένα εσώρουχα τα οποία προσφέρουν προστασία από τη φωτιά σε περίπτωση ατυχήματος. 

Μετά όμως από φήμες πως δεν ακολουθούν όλοι οι οδηγοί τον συγκεκριμένο κανονισμό για λόγους άνεσης, υπάρχει εντολή να γίνεται έλεγχος πριν από κάθε Grand Prix αλλά και  επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δεν τηρούν τον κανόνα.

Αυτή η είδηση ήταν η αφορμή και για τον οδηγό της Formula 1 Gasly να μιλήσει έξω από τα δόντια και να δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια « Δεν έχω κάτι να κρύψω. Εάν αυτό τους ευχαριστεί, είναι ελεύθεροι να ελέγξουν τόσο τα οπίσθια μου όσο και τα γεννητικά μου όργανα , να δουν ότι δεν κρύβω κάτι».

Αντίθετος με αυτό το κανονισμό είναι και ο Hamilton ο οποίος μάλιστα επιλέγει να συνεχίζει να αγωνίζεται έχοντας το σκουλαρίκι του, το οποίος επίσης απαγορεύεται από τους κανονισμούς  για λόγους ασφαλείας. 

Η FIA ανακοίνωσε λίγο πριν το χθεσινό Grand Prix πως για μερικούς ακόμα αγώνες θα είναι πιο διαλλακτική και ευέλικτη γύρω από το συγκεκριμένο κανονισμό μέχρι να προσαρμοστούν όλοι οι οδηγοί και στη συνέχεια θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022, 10:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.