Έρευνα: Πόσο άλλαξε την αυτοκίνηση η πανδημία και τι μέλλον έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα;

Auto

Έρευνα: Πόσο άλλαξε την αυτοκίνηση η πανδημία και τι μέλλον έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα;

Η Γερμανία παραμένει πρωτοπόρος της ΕΕ στην αυτοκίνηση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Γερμανικής Ακαδημίας Τεχνικών Επιστημών (ACATECH) στο Μόναχο και της εταιρίας δημοσκοπήσεων Allensbach για την κινητικότητα, εννέα στους δέκα Γερμανούς μετακινούνται συχνά με αυτοκίνητο, ενώ ο ένας στους δύο το χρησιμοποιεί καθημερινά. Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί μάλιστα ότι το αυτοκίνητο είναι «απολύτως απαραίτητο». Για το ποδήλατο και τις δημόσιες συγκοινωνίες τα αντίστοιχα ποσοστά αποδοχής δεν ξεπερνούν το 52% και το 42%.

Η έρευνα δημοσιεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Όπως και σε προηγούμενα ερωτηματολόγια, οι περισσότεροι θεωρούν την κλιματική αλλαγή ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την αυτοκίνηση. «Ακόμη και αν η πλειονότητα εκφράζει επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, αξίζει τον κόπο να καταβάλουμε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή», αναφέρεται στην έκθεση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν στον περιορισμό της αυτοκίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

To άρθρο Έρευνα: Πόσο άλλαξε την αυτοκίνηση η πανδημία και τι μέλλον έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *