Έκκληση του Ουκρανού ταξίαρχου Σεργκέι Βολίνα στον Πάπα: Σώστε τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης

Διεθνή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, 01:51

Ο διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας των Ουκρανών πεζοναυτών της Μαριούπολης, Σεργκέι Βολίνα, απευθύνθηκε με επιστολή του στον πάπα Φραγκίσκο, ζητώντας του να συμβάλει ώστε να σωθεί ο άμαχος πληθυσμός της πόλης.

«Απευθύνομαι στην Αγιότητά σας, για να ζητήσω βοήθεια: έφτασε η στιγμή στην οποία μόνον οι προσευχές δεν αρκούν. Βοηθήστε να σωθούν. Σας ζητώ να φέρετε την αλήθεια στον κόσμο, να μπορέσει να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός και να σώσετε τις ζωές από τα χέρια του Σατανά, ο οποίος θέλει να κάψει όλα τα ανθρώπινα όντα», έγραψε ο διοικητής των Ουκρανών πεζοναυτών.

«Δεν είμαι Καθολικός. Είμαι Ορθόδοξος, πιστεύω στον Θεό και γνωρίζω ότι το φως κερδίζει πάντα το σκότος. Πολέμησα επί πενήντα ημέρες, εντελώς περικυκλωμένος και το μόνο για το οποίο έχω χρόνο στην διάθεσή μου, είναι μια άγρια μάχη για κάθε μέτρο γης της πολιορκημένης αυτής πόλης», προσθέτει ο Σεργκέι Βολίνα.

«Έχετε δει πολλά, πιθανότατα, στη ζωή σας. Αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν είδατε ποτέ αυτά που συμβαίνουν στην Μαριούπολη. Διότι η κόλαση επί της γης, παρουσιάζεται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Έχω πολύ λίγο χρόνο για να περιγράψω τις απάνθρωπες καταστάσεις που βλέπω κάθε ημέρα. Στις βιομηχανίες, γυναίκες με παιδιά ζουν στα καταφύγια. Μέσα στο κρύο και στην πείνα, ως στόχος -συνεχώς- των αεροπλάνων του εχθρού. Οι τραυματίες πεθαίνουν κάθε ημέρα, διότι δεν υπάρχουν φάρμακα, νερό και τρόφιμα», καταλήγει ο Ουκρανός στρατιώτης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, 01:52

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.