Άδωνις Γεωργιάδης: Ψέμα ότι ο σταθμάρχης μπήκε με κομματικό ρουσφέτι και ότι η εκπαίδευσή του ήταν 15ήμερη

Πολιτική

Στην τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρθηκε σήμερα (05.03.2023) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε, αναφερόμενος σε ερωτήματα που υπάρχουν για το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, ότι είναι ψέμα, τόσο ότι ο κατηγορούμενος σταθμάρχης πήρε τη θέση με κομματικό ρουσφέτι όσο και ότι η εκπαίδευσή του ήταν 15ήμερη. 

Ο υπουργός, αρχικά δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βγει η αλήθεια στο “φως” και συνέχισε λέγοντας ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι δημόσια.

«Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση από όλο το ελληνικό Δημόσιο δύο και το σύστημα αυτόματα τους πήρε, εφόσον πληρούσαν τα κριτήρια. Στη συνέχεια πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκρινε κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάποιος ρουσφέτι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Προσέθεσε πως η εκπαίδευση δεν κράτησε μόνο 15 μέρες, «αυτά όλα είναι ψέματα. Όλοι πέρασαν εκπαίδευση για 7 μήνες, έξι μέρες την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα. Η εκπαίδευση και ο φάκελος του καθενός έχει παραδοθεί στην ΡΑΣ η οποία και τους ελέγχει. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι».

Ερωτηθείς ποιος έβαλε τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Στη Λάρισα τον έβαλε με την υπογραφή του ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ, προφανώς θα ερωτηθεί από τον εισαγγελέα».

Σχετικά με τα συστήματα και τη λειτουργία τους στον συγκεκριμένο σταθμό, είπε: «Ο σταθμός της Λάρισας είχε εξελιγμένη τεχνολογία για να προστατεύει από λάθη. Όλα λειτουργούσαν. Μπροστά του έχει αυτός ο άνθρωπος μια τεράστια οθόνη, όταν έβαλε το τρένο στη λάθος γραμμή, άναψε μπροστά του μια κόκκινη γραμμή και του βάραγε ένα κόκκινο λαμπάκι και βάραγε και ήχος που του έλεγε ότι είναι σε λάθος γραμμή. Επί 12,5 λεπτά δεν κατάλαβε το λάθος».

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά, και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πάντα ήταν ένας ο σταθμάρχης στην Λάρισα. Η ιδέα ότι είχαμε ένα διαλυμένο σταθμό, δεν είναι αληθής», τόνισε ο υπουργός. 

«Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έκανε σωρεία λαθών, αν ήταν εκεί, εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν εκεί», είπε.

Όσον αφορά στο σύστημα τηλεματικής, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Σήμερα, μόνο 3 χώρες έχουν ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής. Εμείς, στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουμε η 4η χώρα που θα έχουμε».

«Σας ορκίζομαι η κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι’ αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρέλαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή», προσέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες. Δεν αδιαφορήσαμε ως κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, θα σκιστούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι δέσμευση, είναι λόγος τιμής», επεσήμανε ο ίδιος. 

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον πόνο να γεμίσει την κοινωνία δηλητήριο. Είναι η ώρα να αφήσουμε τον καθένα να απειλεί; Πατάνε πάνω στην πόνο και την απώλεια για να πετάξουν δηλητήριο», κατέληξε.

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: Ψέμα ότι ο σταθμάρχης μπήκε με κομματικό ρουσφέτι και ότι η εκπαίδευσή του ήταν 15ήμερη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *