2manstyleslogo3

Κι όμως έχουν και τα παιδιά στρες!

Κι όμως έχουν και τα παιδιά στρες! - Κεντρική Εικόνα

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα 

.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί πολύ άγχος σε καθημερινή βάση. 

Όμως, έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν τα παιδιά σας έχουν και εκείνα τις δικές τους σκέψεις, που μπορεί να τους δημιουργούν έντονο στρες;Σύμφωνα με νέα έρευνα της American Psychological Association,  το σχολείο και οι φίλοι, είναι οι μεγαλύτερες πηγές άγχους για τα μικρά σας. Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι το 72% των παιδιών έχουν αρνητικές συμπεριφορές που συνδέονται με το στρες και το 62% έχουν σωματικά συμπτώματα που συνδέονται με αυτό, όπως πονοκεφάλους και στομαχόπονους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι τα μεγαλύτερα επίπεδα άγχους βρέθηκαν σε μαθητές γυμνασίου.

Διαβάστε στο άρθρο που ακολουθεί τι είναι αυτό που οδηγεί όμως τα παιδιά ένταση:

Πριν τριάντα χρόνια το νηπιαγωγείο περιελάμβανε μόνο ζωγραφιές και τραγούδια. Σήμερα τα νηπιαγωγεία έχουν εργασίες και πολλά από αυτά είναι ξενόγλωσσα. Αυτό ακούγεται πολύ καλό για τα μικρά σας, αλλά μπορεί να τα αγχώσει, διότι αναγκάζονται να αναπτυχθούν ταχύτερα. Επίσης, μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια διαπίστωσε, ότι ο χρόνος που δαπανάται στα νηπιαγωγεία για τη μάθηση, έχει αυξηθεί κατά 25% από το 1998, ενώ ο χρόνος που δαπανάται για την τέχνη, τη μουσική, και τη φυσική αγωγή έχει μειωθεί δραματικά.
Και το στρες για τα μικρά σας μόλις άρχισε, διότι με το που θα πάνε δημοτικό αρχίζουν να νιώθουν άγχος για τις επιδόσεις τους και τον έλεγχο. Αρκετά παιδιά μπορεί να έχουν προβλήματα στον ύπνο, κλάματα και απροθυμία να πάνε σχολείο, λόγω του στρες που νιώθουν. Οι δραστηριότητες όπως τα σπορ, η τέχνη ή η μουσική μπορούν να ανακουφίσουν τα μικρά σας από την ένταση.

Ένα άλλο γεγονός που μπορεί να αγχώσει τα μικρά σας, είναι η πρόωρη έκθεση τους στη τηλεόραση. Χάρη στην συνεχή ενημέρωση που υπάρχει στα μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά εκτίθενται σε τρομακτικές εικόνες σε πολύ πιο μικρή ηλικία, από ό,τι θα έπρεπε. Γι αυτό και πρέπει να φιλτράρετε πάντα τη ροή των πληροφοριών και να κοιτάτε το περιεχόμενο που παρακολουθούν τα παιδιά σας. Επίσης, σχεδόν 3 στα 4 παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών έχουν πλέον μια ηλεκτρονική συσκευή στο υπνοδωμάτιο τους, με αποτέλεσμα να μη κοιμούνται αρκετά. Και φυσικά η έλλειψη ύπνου δημιουργεί εκνευρισμό και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη και τη κρίση.

Η οικογενειακή κατάσταση αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα που ενδέχεται να στρεσάρει τα μικρά σας, εφόσον δεν επικρατεί ηρεμία. Τα ποσοστά των διαζυγίων έχει αυξηθεί αρκετά κατά τη τελευταία δεκαετία, έτσι περίπου 1,5 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική κάθε χρόνο ζουν με χωρισμένους γονείς. Από μόνο του αυτό το γεγονός μπορεί να τα αγχώσει αρκετά. Ωστόσο, αν είστε ήρεμοι, θα νιώθουν και τα μικρά σας πιο όμορφα και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το διαζύγιο με λιγότερο στρες.

Εν κατακλείδι, στη σημερινή εποχή το άγχος το βιώνουμε όλοι, έτσι και τα παιδιά, και ως ένα βαθμό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Αλλά, αν παρατηρήσετε, ότι αναστατώνει τη ζωή τους, τότε καλό είναι να μιλήσετε με ένα ειδικό, ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

ProinosTiposLogo

Ετικέτες: proinostipos.gr, ygeia

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Logo Watermark

salonart logo1 test

12177859 10203659537728949 935231867 n

LogoPr4You