2manstyleslogo3

Φαντάροι στον Αμπελώνα χτίζουν εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο

Φαντάροι στον Αμπελώνα χτίζουν εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο

Ο Κων/νος Κωστόπουλος, διοικητής του Στρατοπέδου «Παπαβασιλόπουλου» εντός του οποίου χτίζεται ο ιερός ναός, μιλάει στη larissanet

 

.

ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (1)Από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού του Αγίου Παΐσιου στις 28 Σεπτεμβρίου 2015

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Αναμφίβολα οι συγκλονιστικές διδαχές, ο ασκητικός τρόπος ζωής, αλλά και η φωτεινή προσωπικότητα του Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτη συγκινούν…

Χιλιάδες πολίτες συρρέουν τόσο στον τάφο του, στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όσο και στα σημεία όπου έζησε και ασκήτεψε στο Άγιο Όρος. Η Εκκλησία, στις 13 Ιανουάριου 2015, προχώρησε στην Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου αναγνωρίζοντας τη φωτεινή παρακαταθήκη του.

Πλέον και στην περιοχή του νομού Λάρισας ετοιμάζεται αυτήν την χρονική περίοδο ένας ιερός ναός αφιερωμένος στη χάρη του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης και προσευχής πλήθους πιστών τα επόμενα χρόνια.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της ανέγερσης έχει να κάνει με το γεγονός πως η εκκλησία χτίζεται εντός του Στρατοπέδου «Παπαβασιλόπουλου» στον Αμπελώνα. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως το χτίσιμο του Ιερού Ναού έχουν αναλάβει εθελοντικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται στο στρατόπεδο, όπως και οι φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους στη Μονάδα.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η εκκλησία στον Αμπελώνα είναι η μόνη στη Θεσσαλία αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο.

ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (5)Η larissanet συνομίλησε με τον διοικητή του στρατοπέδου Κωνσταντίνο Κωστόπουλο για τις εν εξελίξει εργασίες, αλλά και για την αιτία που οδήγησε στην απόφαση να χτιστεί η συγκεκριμένη εκκλησία.

«Μέσα στο στρατόπεδο δεν υπήρχε εκκλησία, ώστε τα στελέχη αλλά και οι φαντάροι να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Έτσι συζητήσαμε το ενδεχόμενο να χτιστεί ένας Ιερός Ναός. Στη συνέχεια είδαμε πως τα γενέθλια της Μονάδας, τα οποία είναι στις 10 Ιουλίου, είναι πολύ κοντά με τη γιορτή του Άγιου Παΐσιου στις 12 Ιουλίου. Παράλληλα, στελέχη στο Στρατόπεδο είχαμε διαβάσει και συγκινηθήκαμε από τον Βίο του Αγίου» επισημαίνει ο κ. Κωστόπουλος.

ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (6)Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη θεμελίωση του Ιερού Ναού στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης Σεβ. κ. Ιγνάτιο και με την παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών αλλά και εκατοντάδων πιστών, οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα. Στελέχη και φαντάροι βάζουν σημαντική προσωπική δουλειά, εκπληρώνοντας τον ιερό αυτό σκοπό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί ο ναός αναμένεται να είναι έτοιμος τον Απρίλιο του 2016, ώστε να γίνουν τα Θυρανοίξια και να λειτουργήσει το Πάσχα. Συνάμα, κομβικής σημασίας θα είναι η τέλεση των λατρευτικών εκδηλώσεων για τη γιορτή του Αγίου στις 11 – 12 του προσεχούς Ιουλίου.

ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (4)«Έχουμε συγκλονιστεί από τη διάθεση για προσφορά τόσο των στελεχών και των φαντάρων, όσο και των πολιτών του Αμπελώνα, όπως και των πιστών από άλλες περιοχές του νομού Λάρισας»επισημαίνει ο διοικητής του Στρατοπέδου.

Η εκκλησία θα έχει εμβαδόν 40 τ.μ., ενώ εξωτερικά θα υπάρχει κιόσκι που θα καλύπτει περιοχή 10 τ.μ.. Επίσης θα διαμορφωθεί και ο περιβάλλον χώρος, ώστε να τον επισκέπτονται οι πιστοί.

ProinosTiposLogo

Ετικέτες: proinostipos.gr, ellada, ekklisia

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Logo Watermark

salonart logo1 test

12177859 10203659537728949 935231867 n

LogoPr4You